Help! Mijn bladeren worden opgevreten!

Help! Mijn bladeren worden opgevreten!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/f/aquaponic.be/httpd.www/wp-content/plugins/q-and-a-focus-plus-faq/inc/functions.php on line 250

Ook last van veelvraten die je halve oogst opvreten?
Hier enkele ecologische tips:

  • Naaktslakken
    vreten ’s nachts volledige kroppen sla op. Ik zet hier en daar ingegraven potjes met bier. Die lokken heel wat slakken die verdrinken. Je moet het bier wel regelmatig vernieuwen.
    Een alternatief zijn biologische slakkenkorrels. Deze zorgen ervoor dat de slak geen hongergevoel meer krijgt en sterft. Let toch op met dit soort korrels. Het effect op de vissen kan volgens mij toch niet zo goed zijn.
  • Huisjesslakken
    Zijn, in tegenstelling van wat sommigen beweren, NIET schadelijk maar NUTTIG. Ik laat ze rustig rondkruipen in mijn systeem: ze  eten veel afval op, én eitjes van naaktslakken!
  • Vraat door insecten.
    De meeste vretende insecten, zoals bladluis en rupsen, houden niet zo van zoete bladeren. Je kan dus het blad op een ecologische manier ‘verzoeten’.
    Dit is wat ik doe:
    – doe een scheut suiker (of beter nog: melasse ) in een verstuiver,
    – voeg daar een heel klein scheutje bruine zeep aan toe om ervoor te zorgen dat het product goed op de bladeren blijft hangen (een scheutje bio afwasmiddel kan ook)
    – meng met water.
    Sommige mensen doen hier nog een scheutje alcohol bij, maar ik zie niet in waarom aangezien de alcohol verdampt.
    Vernevel dit 2x per week op de bladeren en je hebt al heel wat minder last!

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Problemen

← FAQ