kan aquaponics met mijn vijver?

kan aquaponics met mijn vijver?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/f/aquaponic.be/httpd.www/wp-content/plugins/q-and-a-focus-plus-faq/inc/functions.php on line 250
We krijgen veel de vraag of er een groeibed kan gekoppeld worden aan een bestaande vijver.
Om met de deur in huis te vallen: alles kan; maar dit is echt niet eenvoudig.
Op het forum staan reeds een paar discussies en projecten van mensen die dit probeerden en de meeste projecten mislukken.
Het komt hierop neer: om groenten te kweken, heb je voldoende voeding nodig in de vorm van nitraten, fosfaten en mineralen.
Om de niveaus van deze voeding hoog genoeg te krijgen, is voldoende vis nodig die voldoende gevoed wordt. Dit komt neer op een uiterst minimum van 7kg/m³ maar is beter 11kg/m³
Bovendien moeten je ‘solids’ (vissenuitwerpselen) voldoende gedemineraliseerd worden en heb je dus in verhouding voldoende groeibed nodig.
Meer uitleg hierover lees je hier: http://www.aquaponic.be/faq/hoe-groot-moet-het-groeibed-zijn/
Een vijver bevat meestal veel water. Dat betekent dus dat je véél vis moet hebben om voldoende voeding voor je planten te voorzien.
En als er veel vis rond zwemt, moet je wellicht ook meer groeibed voorzien dan verwacht om alle vuil te demineraliseren.
Wat je kan doen, is na je filter de nitraatwaarden meten. Wellicht zitten deze zeer laag, terwijl ze in aquaponics gerust naar 50 à 150 mg/l zijn.
Als ze boven de 30 zitten, dan kan je met een bijkomende pomp – of via een 2e uitgang op je bestaande pomp – een groeibed plaatsen.
Leve het experiment!

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: aquaponics verdieping

← FAQ

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.