Luchtpomp?

Luchtpomp?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/f/aquaponic.be/httpd.www/wp-content/plugins/q-and-a-focus-plus-faq/inc/functions.php on line 250

In een aquaponic systeem is luchttoevoer een noodzaak!

Enerzijds hebben de vissen zuurstof nodig en anderzijds is zuurstof nodig voor de opname van voedingstoffen in het water, de uitwisseling van stikstof en zuurstof maar vooral voor de goede werking van de nutrificerende bacteriën.

Die bacteriën zetten eerst ammonium om in Nitriten en daarna Nitriten in nitraten.

De boodschap is dus eenvoudig: hoe meer zuurstof hoe beter!

Hoe doe je dat? Ik ben voorstander om de pomp in het systeem meteen te gebruiken om zuurstof te creëren: je kan op de verschillende punten waar het water naar de bakken stroomt zorgen voor een hoge val van het water zodat er veel lucht mee onder water gezogen wordt. Mijn nieuw systeem maakt ook gebruik van een vortex: de terugstroom van de pomp zuigt zuurstof mee in de tank.

Bij grotere systemen en met meer vis is het nodig om een goede luchtpomp te plaatsen met een luchtsteen die zoveel mogelijk kleine belletjes maakt. Hoe meer belletjes, hoe groter het contactoppervlak van de zuurstof met het water.

Bij professionele systemen wordt soms pure zuurstof ingeblazen. Ik doe dit niet.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: aquaponics verdieping

← FAQ